Thursday, August 19, 2021

Μόρια ή Νταντάαμπ? Ελλάδα, Κένυα, το Επερχόμενο Τσουνάμι των Μεταναστών, και η Τελική Σωτηρία της Ρωμιοσύνης

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΑΝΕΝΕΡΓΟ ΜΠΛΟΓΚ “ΟΙ ΡΩΜΙΟΙ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ” 

Το κείμενο του κ. Νίκου Μπαϋρακτάρη είχε αρχικά δημοσιευθεί την 10η Νοεμβρίου 2019. 

Στο κείμενό του, ο κ. Μπαϋρακτάρης επανειλημμένα μνημονεύει σχόλια και άρθρα μου, επίσης παραπέμποντας σε αναδημοσιεύσεις τους σε μπλογκ Σομαλών και σε αναφορές τους στην βιβλιογραφία σχετικών βιβλίων.

Μόρια ή Νταντάαμπ? Ελλάδα, Κένυα, το Επερχόμενο Τσουνάμι των Μεταναστών, και η Τελική Σωτηρία της Ρωμιοσύνης


https://greeksoftheorient.wordpress.com/2019/11/10/μόρια-ή-νταντάαμπ-ελλάδα-κένυα-το-επε/  

============= 

Οι Ρωμιοί της Ανατολής – Greeks of the Orient

Ρωμιοσύνη, Ρωμανία, Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία

Μόρια ή Νταντάαμπ? Ελλάδα, Κένυα, το Επερχόμενο Τσουνάμι των Μεταναστών, και η Τελική Σωτηρία της Ρωμιοσύνης

Ό,τι ακολουθεί είναι η απάντησή μου σε γράμμα φίλης σχετικά με την Ανατολική Αφρική. Η συζήτηση στράφηκε στο μεταναστευτικό, ένα πρόβλημα με το οποίο η Ανατολική Αφρική ζει ήδη για σχεδόν τρεις δεκαετίες.



Καλώς ορίσατε στο σπίτι σας, στο hotspot Νταντάαμπ της βόρειας Κένυας!

 

Τμήμα απάντησής μου σε φίλη στην Αθήνα

Πρέπει να ξέρεις ένα πράγμα για την Κένυα και την Τανζανία που σε ένα βαθμό – κάπως σχηματικά είναι αλήθεια – εξηγεί γιατί οι δυο χώρες είναι τόσο φιλικά συνδεδεμένες η μία με την άλλη που ο διευθυντής ενός υπουργείου στην μία ξέρει τον αντίστοιχο διευθυντή του αντίστοιχου υπουργείου στην άλλη.

 

Ι. Γενικά περί Κένυας και Τανζανίας

Οι δύο χώρες δεν είναι έθνη-κράτη, όπως η Σομαλία, αλλά πολυεθνικές νεο-αποικιοκρατικές, φυλετικές δικτατορίες, όπως τα περισσότερα αφρικανικά ψευτο-κράτη. Υπάρχει και μια δημοκρατική επίφαση που είναι για γέλια αλλά αποτελεί ό,τι χρειάζεται η άθλια διπλωματική γλώσσα των αποικιοκρατικών δυνάμεων για να διατηρεί τον έλεγχο της κατάστασης. Η Κένυα βρίσκεται βόρεια της Τανζανίας, για όσους δεν ήταν καλοί στην Γεωγραφία.

Τα έθνη που κυβερνούν τις δύο χώρες είναι μειοψηφία και στις δύο χώρες. Στην Κένυα, τα έθνη που κυβερνούν την χώρα ζουν στο νότιο μισό της έκτασης της χώρας. Στην Τανζανία, τα έθνη που κυβερνούν την χώρα μένουν στο βόρειο μισό της έκτασης της χώρας.

Ταυτόχρονα, η πλειοψηφία του πληθυσμού της Κένυας ζει επίσης στο νότιο μισό της έκτασης της χώρας.
Και
 η πλειοψηφία του πληθυσμού της Τανζανίας ζει, ανάστροφα, στο βόρειο μισό της έκτασης της χώρας.






Αν σήμερα η Τανζανία έχει σχεδόν 60 εκ. πληθυσμό, η Κένυα 53 εκ. πληθυσμό και μαζί οι δυο χώρες έχουν 1.600.000 τχ έκταση, …..
………… περίπου 85-90 εκ. άνθρωποι από τον συνολικό πληθυσμό ζουν σε μια έκταση περίπου 800000 τχ που είναι χονδρικά το νότιο μισό της Κένυας και το βόρειο μισό της Τανζανίας.



 



Εννοείται ότι τα ποσοστά των εθνών που απαρτίζουν αμφότερες τις χώρες τα οποία σημειώνονται στην wikipedia είναι όλα τελείως ψεύτικα, και αποτελούν τυπικό αποτέλεσμα δωροδοκίας του συγκεκριμένου σάιτ από τις ανάλογες υπηρεσίες των δύο χωρών.

 

ΙΙ. Εκατομμύρια Λαθρομετανάστες σε Κένυα και Τανζανία

Άσε βεβαίως που υπάρχουν στην καθεμιά από τις δύο χώρες πολλά εκατομμύρια μετανάστες που φυσικά είναι ‘λαθρομετανάστες’ και που έχουν ασύγκριτα πιο επικίνδυνες εθνικές επιτπτώσεις από όσο οι ‘λαθρομετανάστες’ στην Ελλάδα.

Εδώ σημειώνω κάτι που λίγοι στην Ελλάδα καταλαβαίνετε γιατί ζείτε αποκομμένοι από τον έξω κόσμο, και τα όσα ακούτε σε ραδιόφωνα, βλέπετε σε τηλεοράσεις και διαβάζετε σε εφημερίδες και περιοδικά είναι αλλοίωση και παρερμηνεία του τι γίνεται στο 10-15% μόνον του συνόλου της γης, ενώ όλα τα άλλα αποσιωπούνται από τους δοτούς, διεφθαρμένους και ξεφτιλισμένους ψευτο-δημοσιογράφους της παραπληροφόρησης και τους αμόρφωτους ψευτο-καθηγητές των γελοίων κι άχρηστων ελληνικών πανεπιστημίων.

Βάζω λοιπόν παραπάνω την λέξη λαθρομετανάστες σε εισαγωγικά, όχι επειδή είναι λαθεμένη, ανακριβής ή άκυρη, αλλά επειδή κατ’ ουσίαν αποτελεί πλεονασμό. Τι εννοώ; Και μετανάστες να τους πεις και λαθρομετανάστες να τους ονομάσεις και πρόσφυγες να τους αποκαλέσεις είναι εν και ταυτόν. Γιατί;

Γιατί όλοι ξέρουν ότι σήμερα, ή μάλλον γενικώτερα στον 21ο αιώνα, οι ‘πρόσφυγες’΄ή ‘μετανάστες’ είναι …. λαθρομετανάστες στην συντριπτική τους πλειοψηφία. Ο τρόπος που ο ΟΗΕ κι όλοι οι εξαρτώμενοι οργανισμοί (και συνεπώς τα περισσότερα καθεστώτα σ’ όλο τον κόσμο) χρησιμοποιούν την λέξη ‘πρόσφυγες’ (refugees) είναι τόσο εξεπίτηδες αμβλυμένος ώστε να περιλαμβάνει κατ’ ουσίαν και τους άλλους δυο όρους.

Η έννοια του οικονομικού μετανάστη που αφορούσε, ας πούμε, στην δεκαετία του 1950 τους Ιταλούς, Γιουγκοσλάβους, Έλληνες και Τούρκους που πήγαν να εργαστούν στην τότε Δυτική Γερμανία υπάρχει και σήμερα αλλά αποτελεί λιγώτερο από το 1% του υπαρκτού (αλλά ακόμη αγνώστου στην Ελλάδα) τσουνάμι μεταναστών. Ναι, βέβαια, είναι σωστό να πεις ότι πρόκειται για δυο διαφορετικές κατηγορίες, αλλά η μία είναι τόσο αμελητέα κι ασήμαντη που καθίσταται αστείο να την αναφέρεις. Κανένας στον ΟΗΕ δεν ασχολείται με τους σήμερα επίσης υπαρκτούς οικονομικούς μετανάστες – τους νόμιμους.

Το ίδιο ισχύει και για τους ‘πρόσφυγες’. ‘Πρόσφυγες’ Μικρασιάτες, Πολίτες, Πόντιοι και Καππαδόκες υπήρχαν στην Ελλάδα το 1925. Ήταν τμήμα του ίδιου έθνους. Όχι αλλοεθνείς. Αλλά στον μεσοπόλεμο στα ελληνικά αποκαλούσαν τους Ρώσσους πρόσφυγες ‘εμιγκρέδες’, επειδή οι τσαρικοί Ρώσσοι που έφυγαν στο εξωτερικό για να γλυτώσουν από την πανούκλα του Λένιν και του Στάλιν δεν ανήκαν στο ίδιο έθνος με τους Έλληνες. Κάποιοι απ’ αυτούς είχαν μάλιστα στήσει το θρυλικό Ρωσσικόν και το Πέτρογραδ οδό Σταδίου στην Αθήνα.

Αλλά τα παραπάνω είναι σαν να θέλεις να συγκρίνεις μια απλή φουσκοθαλασσιά με ένα μοναδικό στα παγκόσμια χρονικά τσουνάμι. Το τι υπάρχει και τι προξενείται συνεχώς ως μεταναστευτικό (διάβαζε λαθρομεταναστευτικό) κύμα στην Αφρική είναι κάτι που ούτε καν υποψιάζεστε. Αλλά στον ΟΗΕ το γνωρίζουν πολύ καλά τι γίνεται αυτή την στιγμή στην Αφρική. Κι έτσι, τα περί Συρίας, Ιράκ, Παλαιστίνης κι Αφγανιστάν που λέτε στην Ελλάδα είναι αστεία νούμερα.

Και το ίδιο αστείο – αν και βέβαια απολύτως αληθινό και σωστό – είναι το τι αναφέρετε ότι δηλαδή ο Συριος που φεύγει από την Συρία λόγω του εμφυλίου πολέμου και πάει στην γειτονική Τουρκία είναι ‘πρόσφυγας’ εκεί, αλλά όταν συνεχίζει παρακάτω (π.χ. στην Ελλάδα) είναι μετανάστης / λαθρομετανάστης. Αυτό είναι ένα παιχνίδι με τις λέξεις και τίποτα παραπάνω.



Είναι σαν να μου λες ότι τα 4-5 εκ. Σομαλών που βρίσκονται στην Κένυα είναι πρόσφυγες αλλά τα 2-3 εκ. Σομαλών που είναι στην Τανζανία και τα 2-3 εκ. Σομαλών που έχουν φτάσει στην Ουγκάντα είναι λαθρομετανάστες. Αστείο πράγμα! Όλοι αυτοί και στην Κένυα και στην Ουγκάντα και στην Ρουάντα και στο Μπουρούντι και στην Τανζανία και αλλού βρίσκονται στην ίδια κατάσταση. Για τον ΟΗΕ είναι πρόσφυγες. Τίποτα δεν αλλάζει την πραγματικότητα ότι οι μισοί Σομαλοί ζουν εκτός Σομαλίας και το μεγαλύτερο τμήμα τους βρίσκεται φυσικά στην Ανατολική Αφρική από την Αίγυπτο μέχρι την Νοτιοαφρικανική Ένωση.



Θα έγραφα πολλά γι’ αυτό το θέμα, γιατί εμείς το ζούμε καθημερινά εδώ. Έχουμε πολλούς υπαλλήλους κι εργάτες Σομαλούς γηγενείς της Κένυας από το τμήμα της Σομαλίας που βρισκόταν στην αγγλική αποικία της ανατολικής Αφρικής και δεν ανεξαρτητοποιήθηκε το 1960, όταν η Σομαλία έγινε ανεξάρτητη χώρα. Αντίθετα, όταν αργότερα οι Άγγλοι έστησαν το ψευτο-κράτος Κένυα, άφησαν το τμήμα αυτό της ιστορικής Σομαλίας να παραμείνει επαρχία της Κένυας. Και παράλληλα έχουμε και πολλούς υπαλλήλους κι εργάτες Σομαλούς από την Σομαλία οι οποίοι είναι πρόσφυγες, ή μετανάστες, ή λαθρομετανάστες στην Κένυα. Ονόμασέ τους όπως σου αρέσει! Θα μπορούσα να γράψω 10τομο βιβλίο από τις εμπειρίες μου μαζί τους κι από το τι ιστορίες έχω ακούσει, αλλά τι να πρωτο-προλάβει κανείς σ’ αυτόν τον μάταιο κόσμο;


 


ΙΙΙ. Κι αν έρθουν 4 εκ. Τούρκοι Πρόσφυγες / Λαθρομετανάστες στην Ελλάδα;

Εσείς στην Ψωροκώσταινα έχετε πέσει θύματα τέτοιας άθλιας παραπληροφόρησης κι έχετε τόσο οικτρή άγνοια για το τι γίνεται στον κόσμο που δεν ξέρετε τι σας επιφυλάσσει η αύριον.

Ας πούμε, από βλακεία, άγνοια, άρρωστο μίσος κι αυτοκαταστροφική μανία πολλοί Έλληνες επιθυμούν το κακό της Τουρκίας. Γι’ αυτό, και κατόπιν ενορχηστρωμένης προπαγάνδας από άξεστους, κρετίνους ΚΥΠατζήδες όπως ο Σάββας Καλεντερίδης κι ο Πάρις Καρβουνόπουλος, αυτοί οι ηλίθιοι Έλληνες ‘υποστηρίζουν’ το PKK κι ‘επιθυμούν’ την απόσχιση των νοτιοανατολικών επαρχιών της Τουρκίας υπό το όνομα ‘Κουρδιστάν’ – κάτι που αποτελούσε από πιο παλιά ισραηλινό κι αμερικανικό σχέδιο.

Αυτό το σενάριο δεν έχει πιθανότητα πλέον να συμβεί, αλλά ας το εκλάβουμε ως υπόθεση εργασίας για να δεις πόσο ηλίθια σκέφτονται οι σημερινοί Έλληνες. Ασφαλώς και καταλαβαίνεις λοιπόν ότι κάτι τέτοιο για να συμβεί στην Τουρκία προϋποθέτει ένα απίστευτο λουτρό αίματος. Όμως πολλά εκατομμύρια Κουμάντζι και Ζαζά της Τουρκίας (που κακώς αποκαλούνται Κούρδοι γιατί δεν έχουν τίποτα το κοινό ανάμεσά τους και διαφέρουν οι μεν από τους δε τόσο όσο οι Έλληνες από τους Ούγγρους) ζουν στην Σταμπούλ. Αν σήμερα ο πληθυσμός της Πόλης είναι 15-16 εκ, τουλάχιστον 5 εκ. από αυτούς είναι Κουρμάντζι και Ζαζά που έχουν συσσωρευθεί εκεί ερχόμενοι από την ανατολική Τουρκία στην διάρκεια όλων των δεκαετιών από τα χρόνια του Ατατούρκ μέχρι σήμερα.

Αλλά αν γίνει στην Τουρκία μια μεγάλη αναταραχή (κάτι που είναι πιθανό μόνον σε περίπτωση επιτυχούς αμερικανικής, γαλλικής, αγγλικής κι ισραηλινής διείσδυσης – κάτι που μετά το 2016 είναι πλέον αδύνατον), θα εξεγερθούν και στην Πόλη. Εκεί θα φανεί τότε η πιο απόλυτη και σκληρή αντίδραση των τουρκικών αρχών. Ξέρεις τι σημαίνει όμως αυτό για την Ελλάδα; Αυτό σημαίνει το εξής:

– Φάε στα μούτρα, ηλίθια Ελλάδα, 3-4 εκ. Κουρμάντζι και Ζαζά της Πόλης ως πρόσφυγες, και σκάσε!

Δεν έχετε λοιπόν φανταστεί τι μπορεί να συμβεί, αν ξαφνικά ξεσπάσει μια άσχημη πολιτική κρίση στην Τουρκία και σας κουβαληθούν στην Ελλάδα 3-4 εκ. Τούρκοι πολίτες – που σε κείνη την περίπτωση δεν θα είναι καν ‘λαθρομετανάστες’ αλλά κυριολκετικά πρόσφυγες (όπως ο ΟΗΕ χρησιμοποιεί την λέξη)!

Ο μόνος όμως που το φαντάστηκε και μάλιστα πολύ νωρίς, όταν τα αμερικανικά κι ισραηλινά σενάρια προωθούντο τάχιστα στην περίοδο 2005-2010, ήταν ο Έλληνας ανατολιστής ιστορικός και πολιτικός επιστήμονας, καθ. Μουχάμαντ Σαμσαντίν Μεγαλομμάτης που ξέρει και την Τουρκία και πολλές χώρες της Ασίας και της Αφρικής καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο, έχει εργαστεί εκεί, έχει περπατήσει βήμα προς βήμα όλα αυτά τα μέρη, και έχει προσωπικούς φίλους και συνδέσμους στο τελευταίο χωριό της κάθε περιοχής.

Ήδη λοιπόν το 2007, ο κ. Μεγαλομμάτης είχε δημοσιεύσει ένα εντυπωσιακό άρθρο με τίτλο ‘Η Ευρώπη ετοιμάζει μια Κουρδική Γενοκτονία στην Τουρκία’. Διάβασε λοιπόν για να δεις πως ο διακεκριμμένος Έλληνας ανατολιστής είχε κατηγορήσει τον άθλιο κακούργο Όλι Ρεν ως βοηθό των ισλαμιστών του Ερντογάν:

https://www.academia.edu/25685265/Europe_prepares_a_Kurdish_Genocide_in_Turkey_2007_-_By_Dr._Muhammad_Shamsaddin_Megalommatis

Η αλήθεια είναι ότι μπορούν να υπάρξουν ακόμη και σήμερα δυτικά αντι-τουρκικά σενάρια που να επισύρουν τον θάνατο της …. Ελλάδας! Γιατί αν αριβάρουν 3-4 εκ. Κουρμάντζι και Ζαζά στην Ελλάδα μία ωραία πρωΐα, όταν οι χολεριασμένοι αντι-Τούρκοι Έλληνες εθνικιστές θα επιχαίρουν αυτοκτονικά για την ‘διάλυση της Τουρκίας’, τότε σε 10 χρόνια το νοτιοβαλκανικό κράτος θα ονομάζεται Κουρδιστάν κι όχι Γιουνανιστάν. Δηλαδή, από το αρρωστημένο και σατανικό αντι-τουρκικό μίσος τους, οι Έλληνες θα έχουν πέσει μέσα στον τάφο που η διεστραμμένη επιθυμία τους έχει ανοίξει για την Τουρκία. Για το Ισραήλ όμως κάτι τέτοιο θα σήμαινε αυτό που λέμε ‘μ’ ένα σμπάρο δυο τρυγόνια’.



ΙV. Νταντάαμπ, ένα Hotspot 250000 προσφύγων στην Κένυα

Ωστόσο, προσωπικά, θέλω να πιστεύω ότι ο παραπάνω κίνδυνος έχει περάσει. Για την Ελλάδα ο πραγματικός μεταναστευτικός κίνδυνος σήμερα δεν έρχεται από τα ανατολικά αλλά από τα νότια. Και φυσικά όσο περισσότερο αγνοείτε το τι γίνεται στην Αφρική, τόσο πιο ευάλωτοι είστε, τόσο πιο απαράσκευοι είστε, και τόσο πιο γρήγορα θα αχρηστευθείτε.



Προφανώς από τις ανοησίες που έχετε όλοι στα κεφάλια σας δεν έχετε ακούσει για το Νταντάαμπ. Αυτό ωστόσο είναι ένα καλό παράδειγμα όχι τόσο για το τι ακριβώς σας έρχεται αλλά για το τι έκταση θα έχει το φαινόμενο – ή μάλλον τι διαστάσεις τσουνάμι έχει ήδη εδώ και μια δεκαετία. Το Νταντάαμπ (Dadaab – σομαλικά: Dhadhaab) είναι ένα hotspot στην βόρεια Κένυα, ή για να το πω πιο απλά στην νότια περιφέρεια της Σομαλίας που οι Άγγλοι είχαν υπό αποικιοκρατικό έλεγχο και στην συνέχεια παράνομα μετεβίβασαν στην Κένυα, όταν η χώρα έγινε ανεξάρτητη, αντί να επιστρέψουν στη Σομαλία.



Στο hotspot αυτό ζουν περίπου 250000-300000 Σομαλοί από την Σομαλία που κατέφυγαν στην Κένυα από τις περιστάσεις του εμφυλίου πολέμου της Σομαλίας. βρίσκονται μόνον εκεί, πριν πάνε αλλού. Εννοείται ότι τόσοι είναι μόνον οι δηλωμένοι πρόσφυγες (ή λαθρομετανάστες ή ονόμασέ τους όπως θέλεις) που είναι περίπου το 10-15% όλων των Σομαλών λαθρομεταναστών. Πως πέρασαν τα σύνορα; Μα ποια σύνορα; Τα σύνορα Σομαλίας – Κένυας ήταν πάντα αφύλακτα. Σας φαίνεται παράξενο;



Ελάτε εσείς στο Ναϊρόμπι, κι αν σας αρέσει η περιπέτεια, θα σας κάνω να φτάσετε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, χωρίς να ακουμπήσετε το διαβατήριό σας μέσα στο σακίδιο που θα κουβαλάτε! Τώρα λοιπόν αυτή η ‘αφρικανική κατάσταση’ μεταφέρεται στην Ευρώπη. Μη νομίσετε ότι θα περιοριστεί μόνον στον Έβρο. Δυνάμεις είναι επί το έργον για να ακυρώσουν την έννοια των συνόρων. Στην περίπτωση Ελλάδας και Τουρκίας το έχουν σχεδόν καταφέρει. Τι νόημα θα έχουν τα συνοριακά φυλάκια, όταν το 75% των διερχομένων περνάνε από τα αφύλακτα σημεία; Δεν είμαι υπέρ αυτής της κατάστασης, αλλά βλέπω ότι, με τους πολιτικούς της Ελλάδας και της Τουρκίας εξαγορασμένους από οικονομικά συμφέροντα, σύντομα οι δυο χώρες θα είναι πρακτκά μιλώντας μία.



Για να το πω πιο σωστά, το Νταντάαμπ είναι πολλά hotspots μαζί (Νταγκαχάλεϋ, Ίφο, Ίφο 2 και Χαγκαντέρα / Dagahaley, Ifo, Ifo 2 and Hagadera) που συγκεφαλαιωτικά ονομάζονται με το όνομα της ευρύτερης περιοχής. Στο σύνολό του, το Dhadhaab είναι το τρίτο μεγαλύτερο hotspot στον κόσμο και υφίσταται για πάνω από 25 χρόνια. Αρχικά ήταν μικρότερο αλλά το 2007 και το 2011 επεκτάθηκε με την δημιουργία νέων πτερύγων, ή αν θέλεις οικισμών.



Η αλήθεια είναι ότι δεν έφτασα στην Κένυα για να μάθω για το Νταντάαμπ. Ο πρώην εργοδότης και νυν συνεταίρος μου, όταν ήμασταν στην Ερυθραία και είχαμε αρχίσει να μιλάμε για τον κ. Μεγαλομμάτη (πριν καν τον συναντήσουμε στο Κάιρο στα τέλη του 2011) μου είχε δείξει ένα άρθρο του για το Νταντάαμπ. Ήταν τότε που Ερυθραία κι Αβησσυνία ήταν σε εμπόλεμη κατάσταση και, ανήσυχος μήπως εργαζόμενοι στην Ασμάρα βρεθούμε στο επίκεντρο ενός πολέμου, του πρότεινα να ανοίξει κι άλλη εταιρεία στην Κένυα που να είναι μεγαλύτερη και σε σίγουρα πολύ πιο προνομιακή θέση στους διεθνείς εμπορικούς δρόμους.

Ο τότε εργοδότης και νυν συνεταίρος μου, όταν το πρωτο-άκουσε, μου είπε ειρωνικά:

Μμμ! Φιλάνθρωπη σκέψη! Λες να προσλάβουμε τους κακόμοιρους του Νταντάαμπ;


Εγώ τον ρώτησα τι είναι αυτό και κείνος μου είπε τα καθέκαστα και στην συνέχεια μου έδωσε ένα από τα άρθρα του Σαμσαντίν που αναφερόταν στο Νταντάαμπ.

Μόλις έψαξα και το μνημονεύουν και στην διεθνή βιβλιογραφία, όπως εδώ:

Κατεβάστε το Pdf:

https://profmegalommatistextsingreek.files.wordpress.com/2021/08/the_case_of_refugee_education_in_kenya_-_la_wright.pdf


και εδώ: 

Κατεβάστε το Pdf:

https://yorkspace.library.yorku.ca/xmlui/bitstream/handle/10315/33455/Farah_Qasim_H_2016_PhD.pdf?sequence=2

Έχουν την βιβλιογραφία στο τέλος. Ψάξε Megalommatis να βρεις στο τέλος των βιβλίων αυτών.

Κι άλλα πολλά άρθρα του με σχετική θεματολογία όπως εδώ: 

http://soomaaliyeeytoosoo.blogspot.com/2010/06/kenya-colonial-regime-specialized-in.html

και

https://adalvoice.wordpress.com/2008/06/24/racist-%C2%B4ethiopia%C2%B4-the-world%C2%B4s-most-execrable-shame-denounced-by-the-hrw-report-on-ogade/



Και σεις μιλάτε για τη Μόρια και για 15000 στοιβαγμένους εκεί. Αστεία πράγματα. Κι επιπλέον κάνετε λόγο για εθνικό κίνδυνο είτε στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου είτε στην Δυτική Θράκη. Κι αυτό αστείο είναι, αν συγκριθεί με το Νταντάαμπ. Γιατί αυτό το hotspot είναι εθνικά επικίνδυνο για την Κένυα. Εκεί συγκεντρώνονται Σομαλοί στην σομαλική περιοχή της Κένυας, όπου υπάρχει μεγάλη ντόπια σομαλική μειονότητα στην Σομαλία. Είναι σαν να είναι Τούρκοι πρόσφυγες στην Δυτική Θράκη της Ελλάδας.



Αν θελήσουν οι ντόπιοι Σομαλοί κι οι πρόσφυγες στο Νταντάαμπ, σε μια μόνο μέρα η Κένυα θα χάσει το 40% του εδάφους της. Και έτσι παίζεται ένα απίστευτο πολιτικό παιχνίδι ανάμεσα στην κυβέρνηση της Κένυας και τον ΟΗΕ με την πρώτη να λέει ότι στο Σεμπάαμπ έχουν παρεισφρύσει Σεμπάαμπ και ισλαμιστές, με τον δεύτερο να φωνάζει ‘ψέμματα’, με την πρώτη να μηχανεύεται τρόπους να κλείσει το hotspot, και με τον δεύτερο να απειλεί σε στυλ “αν θες, τολμησέ το”.



Αλλά όπως βλέπεις, έχουν περάσει πάνω από 12 χρόνια κι η Κένυα με παραχωρήσεις, με υποσχέσεις, με καλοπιάσματα, και με πολλή διαφθορά έχει κατορθώσει κι έχει κρατήσει τους Σομαλούς της που ακόμη πιστεύουν ότι είναι προτιμώτερο να παραμείνουν ενωμένοι με την Κένυα παρά να αποσχισθούν. Το ελληνικό κράτος θα πρέπει να βρει τρόπους να προσελκύσει το ενδιαφέρον της τουρκικής μειονότητας στην Ελλάδα αντί να το αφήνει να βλέπει την Τουρκία ως ‘μητέρα-πατρίδα’. Αλλά χρειάζονται πραγματικοί τουρκολόγοι κι όχι Έλληνες ψευτο-ειδικοί που να επινοήσουν μια σωστή πολιτική. Με το να λες σε Τούρκους ότι δεν είναι Τούρκοι μόνο τους ρίχνεις στην αγκαλιά της Τουρκίας.



Εμείς έχουμε και εργάτες που έχουν περάσει χρόνια στο Νταντάαμπ και μας έχουν αφηγηθεί τις εκεί άθλιες συνθήκες. Ξεσπάνε συχνά-πυκνά κάτι επιδημίες εκεί, ξέρεις. Τώρα, αυτές θα ξεσπάσουν και στην Ελλάδα γιατί βλέπω ότι οι συνθήκες στη Μόρια και αλλού είναι ίσως και χειρότερες από το τι υπάρχει στο Νταντάαμπ. Αυτό με κάνει να καταλαβαίνω γιατί η σημερινή κυβέρνηση θέλει να χρησιμοποιήσει προσωρινά τα τυχόν ενδιαφερόμενα ξενοδοχεία ή ενοικιαζόμενα δωμάτια, κλπ. Είμαι εναντίον της εισόδου λαθρομεταναστών στην Ελλάδα αλλά θα είναι οικτρό αν η Ελλάδα θεωρηθεί από τον ΟΗΕ κατώτερη της Κένυας για τις δομές εγκατάστασης που προσφέρει στους αφικόμενους.



Πολλοί μιλάνε στην Ελλάδα σχετικά με το γεγονός ότι η νέα μαζική μετακίνηση πληθυσμών είναι μια μεγάλη μπίζνα. Βεβαίως και είναι. Αλλά αυτό δεν μπορείτε να το καταλάβετε αν δεν αντιληφθείτε τις πραγματικές διαστάσεις του φαινομένου. Και για να τις συλλάβετε, πρέπει να δείτε τι ακριβώς είδος κοσμογονίας γίνεται στην Αφρική τις τελευταίες δύο δεκαετίες.



Στην διάρκεια των βροχών (μουσώνων) έρχεται φυσιολογικά η χολέρα όταν η ζωή διάγεται σε τέτοιες συνθήκες.



 

V. Εξελίξεις που προξενούν Μεταναστευτικό Τσουνάμι στην Αφρική

Η όλη ιστορία αλλαγής κι αναπροσαρμογής αγροτικών καλλιεργειών, καταστροφής δασών και καλλιέργειας βιομάζας (biomass) για την παραγωγή βιοκαυσίμων (biofuel) είναι ένα από τα πρωταρχικά ενδιαφέροντα της παγκόσμιας ολιγαρχίας. Όσοι κατηγορούν το ο,τιδήποτε σχετικά είναι πληρωμένοι από αντίπαλα συμφέροντα και δεν υπάρχει τίποτα το οποίο να είναι αληθινό στα όσα λέγονται ένθεν κι ένθεν. Όλες οι αντικρουόμενες απόψεις για τα θέματα αυτά είναι απλώς διαφορετικές τακτικές Μάρκετινγκ.

Αλλά το αποτέλεσμα είναι ένα: τεράστιες μάζες πληθυσμών της Αφρικής διώχνονται από τους τόπους όπου οι πρόγονοί τους είχαν ζήσει για αιώνες. Ξεκληρίζονται από τις γεωργικές αναπροσαρμογές που είναι απόρροια μόνον του ανταγωνισμού για το νέο μερίδιο κέρδους στην Αφρική.

Το ίδιο αφορά και το σχετικό land grabbing που έχει πάρει τεράστια έκταση και είναι σαφώς μια από τις μεγάλες αιτίες μετακίνησης πληθυσμών σε Αφρική και Λατινική Αμερική. Εκτοπιζόμενα, διαλύονται ολόκληρα έθνη αλλά όσοι ξέρουν καλά την υπόθεση γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει τίποτα το κακό στο αν αγοράσει, ας πούμε το Κάταρ ή Κινέζοι επιχειρηματίες ή Σαουδάραβες ή Ινδοί ή …. κλπ μια έκταση σαν την Θεσσαλία στην Ελλάδα, μια αντίστοιχη έκταση στην Τουρκία, μια αντίστοιχη έκταση στην Ιταλία, κοκ, και κάνοντας αυτό, πετάξουν πληθυσμούς ολόκληρους, δηλαδή έθνη μερικών εκατομμυρίων, εκτός της γης όπου παραδοσιακά ζούσαν.

Φαίνεται κυνικό το τι λέω αλλά δεν είναι στην πραγματικότητα. Και να γιατί: αυτοί οι πληθυσμοί που εκδιώκονται από τα αφρικανικά καλύβια τους, και που ζούσαν εκεί που ζούσαν, ήταν απίστευτα καταπιεσμένοι από τις τοπικές κυβερνήσεις. Και καταδικασμένοι για πάντα στην υπανάπτυξη από την αδιάφορη, εξαρτημένη από τις μεγάλες αποικιοκρατικές δυνάμεις, και φυλετικά διαφορετική ή και εχθρική κυβέρνηση της ‘χώρας’ τους, δεν είχαν στον ήλιο μοίρα. Δεν είχαν ποτέ δικαίωμα να εκλέξουν τις εξουσίες των χωρών τους και τις κυβερνήσεις τους, άλλοι τις είχαν τοποθετήσει, είτε στην Ουγκάντα, είτε στην Τανζανία, κοκ. Ποιοι; Όπως στην Ελλάδα, οι μεγάλες αποικιοκρατικές δυνάμεις.



Μαγείρεμα στο Νταντάαμπ

Αυτή την στιγμή, σε όλη την Αφρική, αγοράζονται τεράστια γεωτεμάχια σε ασύλληπτο ρυθμό και χωρίς καμμιά σχεδόν παρουσίαση στα διεθνή ΜΜΕ. Αυτό σημαίνει ότι τα κράτη διαλύονται. Τι θα είναι η Ελλάδα, αν το 40% των 132000 τχ αγοραστεί από 10-20 επιχειρηματίες; Αυτό το επίπεδο προσεγγίζεται ήδη σε μερικές χώρες της Αφρικής. Αυτές όμως έχουν έκταση μισό ή ένα εκατομμύριο τετραγωνικά χιλιόμετρα και 40 ή 60 εκ. πληθυσμό.



Η εκτυλισσόμενη ανακατανομή του παγκόσμιου πλούτου δεν λαμβάνει υπόψει τη μίζερη ζωή του μέσου Μπορουντινού ή του μέσου Σύριου ή του μέσου Γάλλου και γι’ αυτό όλους αυτούς θα τους βρείτε σύντομα σε μια μεγααααααάλη χώρα που θα λέγεται …. ‘Γη’. Το σχέδιο είναι φως-φανάρι. Βέβαια, κάποιες χώρες θα καταφέρουν να αποτελέσουν την εξαίρεση. Το ελπίζω και το εύχομαι. Μεγάλες αλλά όχι πολλές. Άλλωστε, σήμερα, η ίδια η έννοια των λέξεων ΄τόπος’, ‘χώρος’, ‘γη’, κοκ αλλάζει.



 

VI. Όλος ο Κόσμος αλλάζει τρομακτικά

Σε ένα φίλο κι αναγνώστη από το Αγρίνιο είπα ότι η Ινδία επενδύει στον Αρκτικό θαλάσσιο δρόμο επειδή είναι “πολύ κοντά” και σήμερα όλες οι αποστάσεις έχουν σβυστεί. Μου είπε ότι το εύρισκε απίθανο, την απόσταση μεγάλη, και την υπόθεση περίεργη. Δεν μπορεί να καταλάβει ότι η μόνη γη σήμερα είναι ο πλούτος. Που βρίσκεστε εσείς; Ξέρετε; Θα σας το πω εγώ:

– Εκεί όπου βρίσκεται η περιουσία σας!

Ευκαιρία λοιπόν να σου πω, αν δεν το έχεις προσέξει, ότι – επειδή ξέρουν αυτή την πραγματικότητα – Γάλλοι κι Άγγλοι εγκαταλείπουν μαζικά την Γαλλία και την Αγγλία. Οι χώρες αυτές αδειάζουν από τον τοπικό πληθυσμό. Χμμμ!! Κάτι ξέρουν αυτοί! Κάτι πήρε τ’ αυτί τους.

Όλες οι μεγάλες εταιρείες οικονομικών συμβούλων κι επενδύσεων στις ΗΠΑ συνιστούσαν για χρόνια στους Αμερικανούς επενδυτές να φύγουν από τις ΗΠΑ και στην διαδικασία να μαζέψουν 5-10 διαβατήρια άλλων χωρών. Έχουν φύγει εκατομμύρια πλουσίων και φτάνουν πολύ περισσότερα εκατομμύρια φτωχών! Αυτό είναι το τι συμβαίνει στις χώρες αυτές. Να:

https://www.dailymail.co.uk/news/article-4932482/Wealth-tax-forces-12-000-millionaires-YEAR-France.html

https://www.theguardian.com/politics/2019/mar/23/brexodus-under-way-brits-leaving-the-uk

https://www.thelocal.fr/20160316/french-expats-are-becoming-more-

Το 72% των νέων στη Γαλλία θέλουν να φύγουν: https://voiceofeurope.com/2018/10/shocking-study-reveals-72-per-cent-of-french-youngster-want-to-leave-france/

Νέα λέξη μετά το Brexit: ….. Brexodus!

Οι έξυπνοι φεύγουν κι οι λοιποί θα αλληλοσφαχθούν με τους Πακιστανούς του Λονδονιστάν και θα γίνουν όλοι στάχτη.

Τελικά ο φίλος αυτός είναι τυχερός. Ανησύχησε πολύ από τα κείμενά μου, και έβαλε το κεφάλι του να δουλέψει!

Παντρεμένος με Αρμένια που η αδερφή της ζει στο Βόλγκογκραντ, μαθαίνει τώρα ρωσσικά (από τη γυναίκα του), και καταστρώνει να φύγει από την Ελλάδα. Όχι ότι η περιοχή αυτή της Ρωσσίας θα είναι πολύ ασφαλής στο μέλλον, αλλά αν περάσει εκεί 2-3 χρόνια, μετά με ρωσσική υπηκοότητα (που η γυναίκα του παίρνει αμέσως) θα μπορεί σίγουρα να πάει στην Σιβηρία που είναι το Νέο Φαρ Ουέστ.

Ό,τι θα υπάρχει στην σημερινή Ευρώπη θα είναι η Γερμανία κι η περιφέρειά της και μέχρι τη Ρωσσία στα ανατολικά. Στα υπόλοιπα μέρη θα πέσει συμφορά και θα γίνουν στάχτη.

  

VII. Μπορεί μια χώρα αν αντισταθεί; Ναι! Αλλά πως …

Μη με διαβάζεις λάθος! Εγώ δεν λέω ότι η κατάσταση δεν αντιμετωπίζεται. Τα πάντα γίνονται και τα πάντα αποτρέπονται. Αλλά όχι όταν είσαι μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στο ΝΑΤΟ, ή ακόμη στον ΟΗΕ. Και σίγουρα όχι με τέτοιους άθλιους πολιτικούς, με κόμματα, με διαπλεκόμενα, με πρόστυχα ΜΜΕ, με αμόρφωτους πανεπιστημιακούς, και με την εμπλοκή ξένων πρεσβειών στην πολιτική ζωή της χώρας. Και ασφαλώς όχι με δημοκρατία ή όποια μορφή ‘πολιτικής’.

Όχι με την διαστροφή της αθεΐας, του κομμουνισμού, του υλισμού, του καταναλωτισμού, του μοντερνισμού και του πανσεξισμού. Όχι με σάπιο σχεδόν τον μισό πληθυσμό της χώρας – αυτούς που πάνε να ψηφίσουν και δέχονται το παραμικρό ως ιδέα, νοοτροπία, θεωρία ή τάση από το σύγχρονο εξάμβλωμα ‘Ελλάδα’.

Αν θα σωθεί η Ελλάδα, αυτό θα γίνει επειδή όσοι δεν ψηφίζουν στις εκλογές και δεν αναγνωρίζουν το καθεστώς Αθηνών, και συνεπώς είναι καθαροί κι όχι μιασμένοι, θα έχουν πάρει την κατάσταση στα χέρια τους και θα έχουν επιβάλει μια αφανιστική στρατοκρατική τρομοκρατία πάνω στους υπόλοιπους, εξοντώνοντας όσους δεν επιτρέπεται να υπάρχουν. Παραδείγματα;

Σαφώς, αν με ένα μαγικό κουμπί έστελνα όλους τους Έλληνες στην Βόρεια Κορέα και μετέφερα ταυτόχρονα όλους τους Βορειοκορέατες στην Ελλάδα, αυτοί (δηλαδή ο βορειοκορεατικός λαός, στρατός και ηγεσία) θα υπερασπίζονταν τον σημερινό εθνικό χώρο της Ελλάδας τέλεια. Ούτε κουνούπι λαθρομεταναστευτικό δεν θα περνούσε. Η μόνη δυνατότητα αντίδρασης είναι λοιπόν μια ολότελα άλλη νοοτροπία και κοσμοαντίληψη. Αρκεί να την έχουν πολλοί και να κινηθούν αδίστακτα, εκτελώντας αλύπητα όσους δεν πρέπει να συνεχίσουν να ζουν πλέον στην Ελλάδα – διεφθαρμένους ψευτο-Έλληνες αριστερούς και όλη την ελίτ.

Είτε αυτό θα συμβεί, είτε η Ελλάδα θα περάσει ένα νέο και χειρότερο 1453.

Εκτός και αν μια ανέλπιστη, θεόσταλτη παρέμβαση επιβάλλει με ασύλληπτο τρόπο μια εντελώς διαφορετική κατάσταση, εξοντώνοντας ακόμη μεγαλύτερους αριθμούς αχρήστων Ελλήνων κι επανεκπαιδεύοντας όλους τους άλλους σε πολύ πιο τρομερά στρατόπεδα συγκεντρώσεων, όπου θα εξαρθρωθεί, εξοντωθεί κι εκμηδενισθεί αμετάκλητα η προσωπικότητα όλων. Τότε όλοι θα γίνουν ένα.

Με τον Βασιλέα στον οποίο κανένας δεν θα διανοηθεί να εναντιωθεί που να μην εξοντώνεται ακαριαία….



————————————————————



Διάβασε:

Dadaab refugee complex

The Dadaab refugee complex has a population of 212,936 registered refugees and asylum seekers as at the end of August 2019. Dadaab refugee complex consists of four camps.

The first camp was established in 1991, when refugees fleeing the civil war in Somalia started to cross the border into Kenya. A second large influx occurred in 2011, when some 130,000 refugees arrived, fleeing drought and famine in southern Somalia.

The four Dadaab camps are Dagahaley, Ifo, Ifo 2 and Hagadera. The first three are located in Lagdera (Dadaab) district while Hagadera is located in the neighbouring Fafi district. There is a considerable difference between the old camps, established 1991 and 1992, and the new camps, established in 2011. A large part of the residents in the old camps (Ifo, Dagahaley, Hagadera) arrived in Dadaab in the 1990s and have children and grandchildren born in the camps. The old camps resemble naturally-grown towns and have developed into commercial hubs connecting north-eastern Kenya and southern Somalia. In contrast, most of the residents in the new camp, Ifo 2, came during the 2011 famine and are mainly pastoralists.

UNHCR Field Office Alinjugur is part of the larger Dadaab operation.

https://www.unhcr.org/ke/dadaab-refugee-complex



—————————————————-



Kenya orders closure of Dadaab refugee camp this year, according to leaked U.N. document

MARCH 29, 2019

NAIROBI (Thomson Reuters Foundation) – Kenya has ordered the closure of the Dadaab refugee camp by the middle of this year with the race now on to find homes for more than 210,000 people, according to a leaked internal United Nations document obtained by the Thomson Reuters Foundation.

Citing “national security concerns”, the Kenyan government wrote to the United Nations refugee agency (UNHCR) on Feb. 12 about plans to close Dadaab within six months and asking the agency “to expedite relocation of the refugees and asylum-seekers residing therein”.



Officials from Kenya’s interior ministry did not immediately respond to requests for comment, but the UNHCR confirmed the plan.

 “UNHCR is aware of the renewed call by the Government of Kenya to close Dadaab and is working with the government to continue to implement long-term and sustainable solutions for over 210,000 refugees living in the camp,” said the UNHCR in a statement emailed to the Thomson Reuters Foundation.

 “These include voluntary returns, third country solutions such as resettlement, sponsorships, family reunifications and labor migration, as well as relocations in Kenya, including at Kakuma refugee camp and Kalobeyei Settlement.”

Located in eastern Kenya, Dadaab was established almost 30 years ago and was once the world’s largest refugee camp, at its peak providing shelter to about half a million people who were fleeing violence and drought in neighboring Somalia.



Kenyan authorities announced plans in 2016 to shut Dadaab, citing concerns that Somalia-based al Shabaab militants were using it as a base to plan attacks in Kenya.

But the High Court blocked the move in 2017, saying it was unconstitutional and violated Kenya’s international obligations.

Human rights groups criticized the renewed push to close Dadaab, saying it threatened the rights and safety of the mostly Somali refugees, who could be forced to return home.

 “The authorities should ensure that any refugee returns are voluntary, humane, and based on reliable information about the security situation in Somalia,” said Otsieno Namwaya, Africa researcher at Human Rights Watch (HRW).

“Forcing them to go back to face violence or persecution would be inhumane and a violation of Kenya’s legal obligations.”

 HRW said although the specific reasons for the renewed demand to close Dadaab were not clear, Somali refugees were often blamed by Kenyan government officials for terrorist attacks in the country, although no evidence has been provided.

According to the U.N. document, UNHCR has helped almost 83,000 people return to Somalia voluntarily since 2015.

But the number of returnees dropped last year to about 7,500 compared to about 35,500 in 2017 and 34,000 in 2016.

As Somalia descended into civil war, Dadaab was established by the United Nations in 1991, and has since mushroomed, with more refugees streaming in, uprooted by drought and famine as well as on-going insecurity. Many have lived there for years.

The settlement, spread over 30 square km (7,415 acres) of semi-arid desert land, has schools, hospitals, markets, police stations, graveyards and a bus station.

Kenyan government restrictions mean refugees cannot leave the camp to seek work so people have few ways to earn a living other than rearing goats, manual labor and running kiosks and rely on food rations, much of these sent by foreign donors.

Reporting by Nita Bhalla @nitabhalla, Editing by Belinda Goldsmith; Please credit the Thomson Reuters Foundation, the charitable arm of Thomson Reuters, that covers humanitarian news, women’s and LGBT+ rights, human trafficking, property rights and climate change. Visit http://news.trust.org

https://www.reuters.com/article/us-kenya-refugees-somalia/kenya-orders-closure-of-dadaab-refugee-camp-this-year-according-to-leaked-un-document-idUSKCN1RA1FN



—————————————————

Βασικά στοιχεία:

https://en.wikipedia.org/wiki/Dadaab

http://theconversation.com/the-worlds-largest-refugee-camp-what-the-future-holds-for-dadaab-88102



 


No comments:

Post a Comment